Francuska televizija sa međunarodnim auditorijumom France 24 (format CCN-a i BBC-a), uključila je i Kosovo među državama o kojima je uradila posebne emisije pod nazivom"Distrikti Evrope".


U dva djela  od po 17 minuta, samo antika, vjerska harmonija i dobra hrana u Prizrenu su pozitivne tačke izvještaja. U drugim dijelovima govori se o činjenici da je Kosovo jedina država u regionu čijim građanima trebaju vize za putovanja u zemlje EU. U izvještaju je prikazan i težak život Albanaca na sjeveru Mitrovice, i nefunkcionisanje Carine na sjeveru.

Također se oslikava i proces udomljavanja i povratka izbjeglica uglavnom Roma iz različitih zemalja EU. Na Zelenoj pijaci u Prištini govori se o siromaštvu i visokoj nezaposlenosti. Emisija pokazuje i izoliranost kosovskog sporta i nemogućnost sportista da se takmiče na međunarodnoj sceni. Nije bilo moguće a da se ne spomene i izvještaj Dicka Martyja, i emitovanje intervjua sa odlazećim ministrom, Hashimom Thaçijem, prije nego što se saznalo o Martyjevom izvještaju.

http://www.france24.com/en/20101224-europe-district-kosovo-seeking-recognition-hashim-thaci-prime-minister-mitrovica-serbian-majority-orthodox-monasteries

http://www.france24.com/en/20101224-europe-district-kosovo-seeking-recognition-refugees-athletes-unable-take-part-competitions-smuggling-prizren