Oko 700 građana srpske nacionalnosti i više političara Srbije, koji je sudjelovao inaguuraciji episkopa Srpske pravoslavne crkve Teodosija hodali su slobodno kroz grad Prizren u nedjelju. Međutim, bilo je nekih mladih iz Prizrena koji su podsjetili Srbe da se sada nalaze u Republici Kosovo.


Povećane policijske snage su se pobrinule da Srbi bez ikakvog pritiska ostvare svoje vjerske ceremonije, dok su i građani Kosova pokazali spremnost i nisu reagirali niti spriječili inaguraciju Teodosija.

Međutim, ranija praksa srpskih političara u ovakvim slučajevima da daju političke izjave i da se pozovu da je Kosovo "srpska zemlja", su preduhitrili mladi iz Prizrena podsjećajući ih da su sada na teritoriji Republike Kosova.

"Dobrodošli u Republiku Kosovo", "Fuck Serbia" i "Fuck Dick Marty", bili su slogani koji su mladi ljudi iz Prizrena postavili kako bi poželjeli "dobrodošlicu" visokim dužnosnicima Srbije.

U stvari ovaj slogan s ovim natpisima postavljen je u vrijeme dok je grupa građana iz Srbije i ministar za Kosovo u Vladi Srbije, Goran Bogdanović, ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić i ministar vjera, Bogoljub Šijaković hodala gradom i zaustavila se na Šadrvanu da pije vodu.