U Vladi Kosova pozdravljaju izjavu predsjednika Tadića da, bez obzira na izveštaj Dicka Martyja, treba početi tehničke razgovore Beograda i Prištine.

Glasnogovornik kosovske vlade Memli Krasniqi pozdravio je izjavu izjavu predsjednika Srbije Borisa Tadića, ocjenjujući da se radi o konstruktivnom stavu.

Krasniqi kaže da je proces formiranja kosovskih institucija poslije izbora pri kraju i da odmah poslije toga može da se počne sa razgovorima.

"Smatramo da je to bila konstruktivna izjava koja služi pokretanju dijaloga predviđenog između Republike Kosova i Republike Srbije“, ocjenio je on.

“Ovo je dio evropske agende, mi smo već kao institucije Kosova izrazili naš stav da smo spremi da razgovaramo o temama tehničkog karaktera koje će doprinjeti poboljšanju života građana obe zemlje. Takođe, bio bi doprinos za zatvaranje dugog poglavlja animoziteta između dve zemlje i početak jednog novog poglavlja zajedničke perspektive", rekao je Krasniqi.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je sinoć u Novom Sadu da razgovore Beograda i Prištine treba započeti na tehničkom nivou, bez obzira na sadržaj izvještaja specijalnog izvjestioca Saveta Evrope Dicka Martyja.