Alijansa Novo Kosovo (AKR) zainteresovana je za položaj predsjednika Kosova i za ministarstva nadležna za ekonomiju, rekao je lider te partije Behgjet Pacolli.


"Mi smo zainteresovani za položaj predsjednika i za određena ministarstva. Nije u našem fokusu pozicija predsjednika skupštine", rekao je Pacolli za Koha Ditore.

"Mi radimo samo sa ljudima koji imaju čiste ruke, koji su profesionalci i koji vode računa o budućnosti ove zemlje", rekao je Pacolli posle sastanka sa Thaçijem.

Pacolli je učestovao na parlamentarnim izborima 12. decembra u koaliciji sa nekim malim partijama, dok je ekonomski razvoj predstavljao glavni prioritet programa njegove stranke.

On je naveo da je tokom jučerašnjeg sastanka sa Thaçijem predstavio "stavove za neophodne promjene u radu nekih ministarstva".

S druge strane, Thaçi još uvijek nije uspeo da ubjedi Alijansu za budućnost Kosova (AAK) da uđe sa njim u koaliciju.

"Neće biti razgovora sa Hashimom Thaçijem. Naši stavovi su jasni: mi ne ulazimo u koaliciju sa njim i sa Informativnom službom Kosova", rekao je generalni sekretar ove stranke Burim Ramadani.

Koha Ditore navodi da PDK računa kao koalicionog partnera i većinu partija koje predstavljaju manjine, ali "ona ima za cilj formiranje šire i stabilne koalicije, koja nije moguća bez AAK-a".

S druge strane, polemike oko manipulacija tokom izbora 12 decembra se i dalje nastavljaju.

Juče je Centralna izborna komisija (CIK) privremeno odbacila zahtjev Demokratskog saveza Kosova (LDK) za ponovno prebrojavanje svih glasova, ali izvori Koha Ditore su naveli da "CIK ozbiljno razmišlja" o toj mogućnosti poslije ponavljanja u potpunosti ili djelimično izbora u pet opština, 9. januara.