Dok Thaçijeva PDK proglašava pobjedu, ostale političke partije i koalicija nevladinih organizacija Demokratija na dijelu ističu da je bilo ozbiljnih prekršaja i neregularnosti na biračkim mestima Skenderaju i Glogovcu, koje bi mogle da dovedu do sumnje u čitav izborni proces. 

Centralna izborna komisija je odlučila da ćuti i neobavještava javnost ni o preliminarnim rezultatima niti o eventualnim neregularnostima.

Iz CIK-a su saopštili jedino da političke partije svoje primjedbe mogu da podnesu komisiji.

Međutim, ćutanje CIK-a je, s druge strane, omogućilo političkim partijama da proglašavaju pobjede po sopstvenoj volji, dok su grupe njihovih simpatizera izašle da slave po svom nahođenju.

Tako je umalo došlo do oružanog sukoba pristalica PDK i DSK u centru Prištine, ali je on spriječen intervencijom policije.

Centralna izborna komisija (CIK) je saopštila da je na prvim izborima od kada je proglašena nezavisnost u februaru 2008. godine glasalo 47.80 posto građana, odnosno preko 779.000 onih sa pravom glasa. Na izborima 2007. godine glasalo je 42.40 posto birača.

"CIK nije taj koji ocjenjuje izlaznost, međutim, ovo jeste zadovoljavajuća izlaznost. Ona pokazuje da je biračko tijelo bilo zainteresovano za glasanje, i ne vjerujem da ima mjesta za nezadovoljstvo," rekla je Valdete Daka, predsjednica CIK-a.