Juče su pristigli međunarfodni posmatrači na Kosovu koji će pratiti vanredne parlamentarne izbore u nedjelju. Stigla su 182 posmatrača iz mreže europskih organizacija za praćenje izbora ENEMO.

Prema lideru ENEMO Zlatku Vujoviću, 170 posmatrača će biti raspoređeni u svim glasačkim centrima na Kosovu, dok će 12 njih biti u centru za brojanje glasova i objavu rezultata i pratiti izborni proces do proglašenja konačnih rezultata sa izbora, 12. decembra.

Takođe za ove izbore vlada veliko interesovanje međunarodne zajednice. Ambasadori mnogih zemalja su najavili da će na dan održavanja izbora biti prisutni na terenu kako bi izbliza pratili izbore. Izbore će posmatrati i sedmočlana ekipa Evropskog Parlamenta.

U ekipi će bit i potpredsjenik Odbora EP za jugoistočnu Evropu, Jelko Kacin koji će na dan glasanja boraviti na glasačkim mjestima u Mitrovici i regionu Drenice, dok će drugi član delegacije EP za jugoistočnu Evropu, Fiona Hall, posjetiće Prizren, drugu najveću opštinu na Kosovu poslije Prištine.