Demokratska partija Kosova održala jejuče centralni predizborni skup sa članovima i svojim simpatizerima u Prizrenu. Pred hiljadama prisutnih lider PDK Hashim Thaqi kazao je da poslije pobjede 12. decembra nastaviće sa investicijama u svim mjestima, posebno Prizrenu  kakako ga je nazvao “Gradom moga srca”.

U prepunoj hali sportskog centra lider PDK Hashim Thaqi obećao je prisutnim dalju integraciju u međunarodne institucije, počesvsi od NATO-a,  EU i UN .
 
“Osiguraćemo i garantujemo u toku sljedećeg četvorogodišnjeg mandata Kosovo će se učlaniti u NATO i priblizićemo se EU i UN . Nastavićemo sa kapitalnim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta , radićemo na poboljšanju socijalnog stanja građana. Danas sam prezentovao plan za povećanje budžeta za neredne četiri godine za po 150 miliona eura. Udvostručićemo dakle budžet" – kazao je premijer u ostavci i lider PDK Hashim Thaqi i nastavio:
 
“Biće povećanja plata za sve nastavniek na univerzitetu jer smo im i povećali plate za sto posto. Povećali smo plate i nastavnicima osnovnih i srednjih skola za 46 odsto, a od januara sljedeće godine dobiće veće plate za 50 odsto . Nastavićemo sa povećanjem plata zapošljenima u svim društvenim uslugama, za sve zdravstvene radnike, za sve policiajce, vatrogasce, penzionera. Za veterane, familije palih boraca invalide rata povečaćemo primanja za njihove familije."
 
Thaqi je obećao i nastavak novih ulaganja u opštinu Prizren, nazvavši ga gradom svoga srca.
 
“Sada se organizuju prvi izbori u nezavisnom Kosovu. Iako vanredni izbori - pobjeda PDK biće fer i nesvakidašnja. Mi smo puno ulagali u Prizren: u puteve, škole, ambulante, kanalizacije, vodovode. Uvaženi predsjednik Muja ući će kao najuspješniji gradonačelnik u historijju, za dobro upravljanje.
 
Na ovom skupu predstavljni su i kandidati PDK za poslanike u Parlamentu Kosova iz prizrenske opštine.