U selu Postenje, opština Leposavić, u srijedu poslijepodne ubijen je Šefko Salković, Bošnjak iz sela Rvatske u opštini Leposavić.

Prema prvim neslužbenim izvještajima, Salković, poznat kao osoba koja je bila odana sistemu Kosova, ubijen je iz zasjede, odmah nakon što je napustio Ibarsku magistralu i skrenu na put koji vodi ka njegovom selu.

Navodi se da je bio u automobilu "Toyota", s registarskim tablicama Kosova, dok je na njega pucano iz auta "Opel Astra" metalik.

On je prošle godine bio izabran kao opštinski savjetnik u Skupštini opštine Leposavić, kao predstavnik bošnjačke zajednice iz sela Rvatska, zaseok Muminović, Vrba, Beberište i Kalin, opština Leposavić.

Salković je bio poznat kao čovjek odan politici Kosova. On je to posvedočio prilikom posjete američke državne sekretarke Hillarry Clinton, kada je na njegovoj kući, u selu Rvatska, oko tri koliometra od granice Kosova sa Srbijom, i 50 kilometara sjeverozapadno od Mitrovice, postavio američku zastavu zajedno sa kosovskom.

Centralna izborna Komisija (CIK) na konferenciji za medije, je osudila napad na radnike opštinske izborne komisije u Leposaviću, prilikom koje je ubijena jedna osoba, a još jedna ranjena:

"Danas poslijepodne ubijen je Šefko Salković, koji je bio trener u Opštinskoj izbornoj komisiji u Leposaviću, i ranjen je još jedan član OIK Leposavić, Edin Islamović. Salkovićevoj porodici izrazujemo saučešće, a Edinu želimo što brži oporavak", rekla je šefica CIK, Valdete Dhaka.

CIK traži od organa reda i pravde da počinioci ovog gnusnog zlodjela se što prije otkriju i izvedu pred lice pravde.

"Mi smo sigurni da ćemo slobodne i demokratske izbore sprovesti na cijeloj teritoriji Kosova", naznačila je predsjenica Daka.

Ubijeni Šefko Salković je iz Koalicije Vakat, potvrdio je jedan od predstavnika ove koalicije, Sadik Idrizi.