Na današnjim vanrednim izborima za gradonačelnika Orahovca, prema prvim nezvaničnim preliminarnim rezultatima, nijedan od kandidata nije dobio nadpolovični broj glasova pa će biti održan drugi krug izbora.

Prema rezultatima nevladine organizacije Demokratija na djelu koja je nadgledala današnje izbore, kandidat Demokratskog saveza Kosova (LDK) Ibrahim Kryeziu dobio je 5.332 glasova odnosno 27,77 odsto, dok je kandidat Demokratske partije Kosova (PDK) Xhelal Canziba dobio
5.263 odnosno 27,41 odsto.

Na trećem mjestu na vanrednim izborima kandidat Alijanse za budućnost Kosova Smajl Latifi dobio je 4.562 ili 25,32 odsto, dok su manji broj glasova dobili kandidati Alijanse Novo Kosovo i Demokratskog Saveza Dardanije.

Još nije prebrojano oko 450 glasova, što prema Demokratiji na djelu ne može uticati na finalni rezultat. Mala razlika između tri kandidata pokazuje da će u Orahovcu biti održan i drugi krug izbora za gradonaccelnika.

Centralna izborna komisija joss nije objavila preliminarne rezultate. Predhodne opštinske izbore u ovoj opštini je dobila Demokratska partija Kosova.

Vanredni izbori u Orahovcu su održani pošto je Ustavni sud Kosova ocjenio da je bivši gradonačelnik iz redova Demokratske Partije Kosova, Qazim Qeska, prekršio Ustav.