Priština nije počela pripreme za dijalog sa Beogradom i očekuje da će razgovori početi poslije izbora, navode kosovski zvaničnici.

Zamjenik kosovskog premijera Hajredin Kuçi najavio je da bi teme razgovora trebalo da budu nestale osobe, saobraćaj, ekonomska saradnja i prekogranična pitanja.

On je za list Koha ditore rekao da će razgovori početi poslije izbora na Kosovu i formiranja vlade.

Koha piše da je zamjenik ministra spoljnih poslova Vlora Çitaku na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija rekla da je Vlada Kosova počela pripreme za tehničke razgovore sa Beogradom.

Negirajući navode Çitakuove, zamjenik premijera Hajredin Kuçi je ponovio pitanja o kojima je Priština spremna da ponudi svoju saradnju.

"Sa Srbijom se može razgovarati o pitanjima nestalih, katastarskih knjiga, transporta, ekonomske saradnje, informacijama o raznim pograničnim pitanjima", rekao je Kuçi, i kako prenosi list, kategorički negirao da će Priština bilo kada razgovarati sa Beogradom o političkim pitanjima.

"Ni pod kojim uslovima se neće govoriti o statusu niti o unutrašnjoj organizaciji, ni sada niti poslije izbora, niti bilo kada", dodao je Kuçi i naveo da "ne treba stvarati iluziju da bi teme mogle da budu promjenjene".