Novoizabrani predsjednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da neće da ulazi u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova, navodeći da bi ona bila štetna za Kosovo.

Mustafu je bivši član rukovodstva LDK Fatmir Rexhepi optužio da se zalaže za ponovnu koaliciju LDK sa strankom Hashima Thaçija.

"Mustafa je privilegovao svoj klan koji je već sada u koaliciji sa PDK“, rekao je Rexhepi pošto je izgubio mjesto u rukovodstvu stranke nakon izborne skupštine na kojoj je aktuelni gradonačelnik Prištine izabran za predsjednika nekada najjače stranke na Kosovu.

Rexhepi tvrdi da će koalicija LDK-PDK vladati Kosovom i poslije izbora 12. decembra a Mustafine izjave o reformisanju partije je nazvao "lažima".

Mustafa je rekao da se intenzivno zalagao za raskid koalicije sa PDK i prije nego što je do toga, prošlog mjeseca, i došlo.

"Ako se neko izjašnjavao protiv koalicije sa PDK onda sam to bio ja. I dalje smatram da je koalicija sa PDK štetna po demokratiju na Kosovu i po napredak Kosova", rekao je Mustafa.