Poruke sa sjednice Savjeta bezbednosti Ujedinjenih nacija približavaju početak dijaloga između Prištine i Beograda, ocjenjuju u današnjim izdanjima dnevnici u Prištini.

List "Koha ditore" piše da su Kosovo i Srbija iskoristile sastanak Savjeta bezbjednosti da pošalju poruku da su spremne da ubrzo počnu dijalog.
 
"Zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Vlora Çitaku i ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekli su da su zemlje koje predstavljaju zainteresovane za dijalog sa ciljem poboljšanje situacije i pronalaženja riješenja za probleme na Kosovu", navodi taj dnevnik.
 
List podsjeća da su obojica ponovno istakli različite stavove oko statusa Kosova, ali i da tehnička pitanja mogu služiti kao dobra baza za početak procesa dijaloga.
 
Dnevnik "Zëri" navodi da je međunarodna zajednica tokom sastanka SB-a pozvala autoritetete u Prištini i u Beogradu da što prije počnu direktne razgovore, jer je to dobra mogućnost za rješavanje problema između dvije zemalje i za opstanak mira i bezbjednosti u regionu.
 
"Svi za dijalog", navodi već u naslovu teksta sa jučerašnje sednice Savjeta bezbjednosti dnevnik "Kosova Sot".
 
"Spremni smo da pričamo o budućnosti a ne o prošlosti, o nestalim, o telekomunikacijama i o svemu što je od obostranog interesa, ali jasno kažem da nikad nećemo pričati o pravu Kosova na egzistenciju kao slobodna nacija", prenosi taj dnevnik izjave Vlore Çitaku.
 
Tokom jučerašnje sjednice Savjet Bezbednosti UN-a je raspravljao o situaciji na Kosovu tokom prethodna tri mjeseca na osnovu izveštaja generalnog sekretara Ban Ki Moona.