Kosovski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) donio je odluku da pod nazivom "Građanska inicijativa SPO" samostalno učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu koji će biti održani 12. decembra.

"To je odluka Kosovskog odbora SPO za Kosovo, koju je Glavni odbor i naš predsjednik Vuk Drašković podržao", izjavio je član Predsjedništva SPO Milan Đukić. On je na prvom promotivnom skupu u Medija centru u Čaglavici kod Prištine istakao da Glavni odbor SPO pozdravlja "hrabru odluku Kosovskog odbora SPO".

Predsjednik Kosovskog odbora ove stranke Ranđel Nojkić rekao je da SPO prihvata kosovsku relanost i uputio poziv ostalim srpskim partijama, posebno vladajućoj koaliciji, da se pridruže SPO i sačine jedinstvenu srpsku listu kako bi "ulaskom u kosovski parlament i kosovske institucije zaštitili nacionalni državni interes Srba", prenose srbijanski mediji.

"Građanska inicijativa SPO" je prva grupacija Srba koja je prikupila potpise i koja će, kako je objasnio Nojkić, već 12. novembra predati svoju listu, nezavisno od stava Beograda o bojkotu ili eventualnom pozivu Srbima da masovno izađu na Kosovske vanredne parlamentarne izbore.

24sata.info