“Daj Bože da male partije imaju zajedničku sofru, i da na njoj dođu velike partije, jer se partije svaraju za dobrobit naših naroda, a ne za dobrobit naših džepova”, kazao je Xhemal Aranliju, generalni sekretar jedne od najstarijih albanskih političkih partija “Balli kombetar” (BK) u razgovoru sa predsjednikom Ujedinjene stranke Bošnjaka (USB) Abdirahmanom Zuljijem i Afitom Fejzom, članom predsjedništva.

Čelnici USB-a su sinoć posjetili sjedište Balli Kombetara gdje su  u otvorenom i prijateljjskom susretu razgovarli sa Bedrijem Qejkuem, predsjednikom prizrenskog ogranka BK, te i Xhemalom Aranlijuem, generalnim sekretarom BK. Istaknuta je obostrana želja o suradnji u nekim, kako su istakli, “zajedničkim dodirnim tačkama shodno statusnim oprijedeljenima”.
 

 
Kazao je generalni sekretar Bali Kombtara, Xhemal Aranliju, dok su gosti predočili razloge formiranja USB, nakon sto su kao osnivači NDS-a napustili ovu partiju, zbog, kako su istakli, “samovolje i uzurpacije stranke” od strane njene predsjednice
 

 
Član predsjednistva USB Afit Fejza je domoćinima predočio da se nakon neslaganja sa čelnicima u DSB priključio Iniscijativnom odboru za osnivanje USB-a.  
 

 
Predsjednik prizrenskog ogranka Bali kombtara Bedri Qejku je gostima istako da je “njegova partija spremna za suradnju sa USB-om, na svim poljima koji će pomoći boljem životu građana”.