Tragedija u Restelici je iskorištena i za meterijalnu dobit. Barem tako sumnja deda Amsere Reke, Kamber Balje, koji kaže da je prikupljan novac u ime njegove porodice, koje nikada nije dobio.

Iako se organi reda još uvijek nisu pozabavili ovim, Policija izražava spremnost za istragu ovog slučaja. Čovjek koji se sada brine o preživjeloj, svojoj unuci, Kamber Balje sumnja da je neko sakupljao novac u ime njegove porodice, prenosi KTV.

Iako je duboko pogođen zbog ovoga, on se ustručavao da slučaj prijavi Polciiji Kosova, u nadi da će doći sredstva koja su prikupljana bez njegova znanja.

Kamber Balje kaže da je razgovarao sa policijskim dužnosnicima i da čeka neke informacije kako bi slučaj prijavio Policiji koja će otvoriti put istrazi ovog slučaja.

KTV je saznao da se sumnja da je i u susjednim selima sela Restelice bilo ljudi koji su sakupljali pomoć, kako bi pomogli onima koji su stradali u februaru ove godine.

U tragediji u Restelici u februaru ove godine život je, nakon sniježne lavine izgubilo 10 osoba, kao i uništeno je na desetine kuća u Restelici.