Skupština Kosova ne zna kako da se ponaša s ustavnim amandmanima koji se odnose na promjenu ovlašćenja predsjednika i način njegovog izbora. Najveće pretpostavke ima oko neustavnih izmjena i dopuna.

Izvor lista "Koha Ditore", rekao je da su, na nekim neformalnim sastancima, zastupnici pozicije i opozicije, uključeni u Komisije za ustavne promjene, postavili tezu da može biti modulirani i staviti na glasanje i dopune, koje su presudama Ustavnog suda je proizišle da smanjuju prava i sloboda zajamčena u Poglavlju II.

Prema njegovim riječima, mogla bi se preformulirati do sjednice kada će biti glasano i za izmjene i dopune koje su dobile zeleno svjetlo. No, bilo je i zastupnika koji nisu podržali ovaj način.

"Budući da postupak za daljnje akcije nije ispravno objašnjen, većina njih se složila da neki amandmani budu preformulisani u svjetlu presude Ustavnog suda i da onda budu stavljeni na glasanje", rekao je izvor lista, koji je dodao da protivustavni članovi su podjeljeni u dvije grupe od strane zastupnika.