Ministar za rad i socijalno staranje Nenad Rašić sa saradnicima posjetio je danas Prizren i povodom početka projekta renoviranja fasada stambenih zgrada gdje rade ili se očekuje da se zaposli veći broj radnika.

Ovaj projekat koji treba da se realizuje u naredne tri godine u sedištima opština na Kosovu finansira Svjetska banka u visini od 16 miliona eura.

Obarćajući se novinarima u sjedištu SO Prizren, predsjednik Ramadan Muja izarzio je zadovoljstvo zbog potpisanog memoranduma sa ministrom Rašićem. Ovo tim prije što će se zaposliti poveći broj radnika koji godinama na zavodu za zapošljavavanje čekaju na posao.

“Ovaj spoarzum razumevanja potpisan sa ministrom za rad i socijalno staranje odnosi se na krečenje fasada zgrada za kolektivno stanovanje. Radovi u zapoceli a biće zaposlen veći broj sezonskih  radnika. Očekujem da i naredne godine imamo saradnju sa ovim ministartvom sa jedne strane kako bi smo smanjili nezaposlenost ali i proljepšali još više naš Prizren”, kazao je predsjednik Muja.

Ministar Rašić kazao je da se zapošljavanje na renoviranju objekata za stanovanje na Kosovu implementira u naredne tri godine zahvaljujući donaciji od 16 miliona eura od strane Svjetske banke.