Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Rexhepi izjavio je da je Policija Kosova primjer izgradnje državnih institucija i da je u službi svih građana Kosova.

Na svečanosti povodom 11 godina od osnivanja Policije Kosova, Rexhepi je rekao da je cilj da policija pridobije veće povjerenje i pojača saradnju sa građanima.

Kosovski ministar je ocjenio da je veoma značajno opredjeljenje rukovodstva da se Policija iz snage koja reaguje transformiše u snagu prevencije.

"Takvo opredjeljenje zahtjeva stalan angažman i povećanje kapaciteta. Mi ćemo nastaviti da podržavamo nove projekte za osposobljavanje i otvaranje nove perspektive za nove snage i energije, usklađujući ih sa svakodnevnim potrebama", rekao je Rexhepi.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Policije Kosova Behar Selimi je rekao da su reforme i stalne promjene u policiji moguće zahvaljujući zalaganju njenih pripadnika i njihovoj smjelosti da se suoče sa bilo kojom situacijom.

Proslavi 11-godišnjice formiranja Policije Kosova prisustvovali su i komandant Kfora, general Erhard Biler, komandant Bezbjednosnih snaga Kosova, general Sulejman Selimi, kao i predstavnici diplomatskih predstavništava akreditovanih u Prištini.