Centralna izborna komisija objavila je saopštenje za javnost u kojem se kaže da je na kosovskoj političkoj sceni u četvrtak, 2. septembra, registriran još jedan politički subjekat. Ovoga puta radi se o Ujedinjenoj stranci Bošnjka (USB), sa sjedištem u Prizrenu na čijem je čelu predsjednik Abdirahman Zulji.

USB je tim povodom  za svoje članve i simpatizere sinoć u Rečanima upriličio iftar večeru na kojoj su prisustvovali poslanici Džezair Murati i Sadik Idrizi, zamjenik minsitra zdravlja i socijalne zaštite Ćemailj Smailji, Memnuna Ajdini iz kolaicije Vakat,  Abaz Ademi (BSDAK), Faridin Tairi (SDA), Raman Sagdati (BUK).

Dobrodošlicu je poželio predsjednik USB-a, Abdirahman Zulji, istakavš da je „krajnji cilj nove stranke ujedinjenje svih bošnjačkih političkih subjekata“.

U ime koalicije Vakat  upješan rad USB-u poželjeli su poslanici u Skupštini Kosova Džezair Murati i Sadik Idrizi, istakavši da  je „koalicija Vakat spremna za svaki vid suradnje sa USB-om na političkom i svakom drugom planu.

Iftar večeri nije prisustvovao predstvanik NDS-a.