Predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasniqi je izjavio da je Kosovo spremno da sa Beogradom razgovara o tehničkim pitanjima, pošto je politički dio završen. On je to izjavio u Prizrenu povodom svečane predaje nove osnovne škole u naselju Ortakol gdje se osim na albanskom nastava izvodi još i na bosankom i turskom jeziku.


“Tehnički razgovori sa Beogradom odvijali su se i do sada. Na početku od međunarodne administracije koja je ovdje boravila. Ti pregovori o različitim pitanjima odvijali su se i docnije. Vi znate da trenutno jedna profesionalna grupa sa Beogradom razgovara o nestalima. Naravno da će i ubuduće biti i drugih razgovora. Mi smo spremni”.
 
Predsednik Krasniqi je podsjetio da razgovori postoje i među državama koje nemaju međusobne nesuglasice. Kosovo je imalo problema sa politikom vođenom iz Beograda. Sada je Kosova na tom planu u daleko boljoj poziciji.
 
“Imamo potrebe da razgovaramo kao dvije zemlje o različitim temama, međuljudskim odnosima između našeg naroda i Srbije. Sigurno da imamo zajedničkih interesa. Naravno da bi smo u tom slučaju razgovarali kao i sa Makedonijom, Albanijom, Crnom Gorom ili drugim zemljama u regionu” kazao je Krasniqi i posebno naglasio.
 
 “Znači razgovori poslije proglašenja nezavisnosti, poslije pozitivnog mišljenja Međunarodnog suda pravde – zatvoreni su o političkim pitanjima “

Krasniqi je optimista i pred predstojećom sjednicom Generalne Skupštine SB koja će zasjedati i povodom podnošenja rezolucije Srbije o Kosovu.
 
“Ja sam ubjeđjen da će Generalna Skupština koja će se održati ovih dana, poslije mišljenja Međunarodnog suda pravde, biti u interesu Kosova. Ubjeđeni smo da Kosovo ima perspektivu i to niko ne može zaustaviti. Najmanje oni koji pokušavaju da sat vrate unazad”.