Komandir policije u sjevernom dijelu Mitrovice Milija Milošević razrešen je dužnosti zbog "slabe posvećenosti i efikasnosti", potvrdio je glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti.

Hoti je KIM radiju izjavio da je Milošević smjenjen i raspoređen na novo radno mjesto prema odluci direktora kosovske policije Behara Selimija.

"Za vršioca dužnosti komandira kosovske policije na sjeveru Mitrovice postavljen je kapetan Branislav Kragović", rekao je Hoti.

Prema njegovim riječima, osim Miloševića je "zbog lošeg radnog učinka" smjenjeno još ukupno osam komandira i regionalnih direktora KPS.

"U Mitrovici su smenjeni komandiri policijskih stanica sjever i jug, komandir stanice u Srbici, kao i još neke pozicije, počevši od regionalnog komandira i slično", naglasio je Hoti.

Direktor KP Behar Selimi je sa istim obrazloženjem nekoliko dana ranije smjenio komandira policije na administrativnom prelazu Jarinje kod Leposavića Zorana Miljkovića i premestio ga na prelaz Brnjak kod Zubinog potoka.

Selimi je, takođe, imenovao Jaha Avdijua na mesto v.d. direktora Direktorata za unutrašnju istragu u Prištini, Izeta Azizija za v.d. direktora regionalne policije u Uroševcu, a Sami Shabanija za v.d. direktora regionalne policije u Mitrovici.

Bashkima Spahiua je imenovao za direktora operative u Prištini, Avni Zabelija za v.d. komandira stanice policije u južnoj Mitrovici, Zvezdana Spasojevića za v.d. komandira policije na administrativnom punktu Jarinje kod Leposavića, a Basri Durmishija za v.d. komandira policijske stanice u Srbici.