Putnički avion koji je prevozio 152 putnika se rano jutros srušio u brdima pakistanske predstolnice, javili su pakistanski zvaničnici. Spasilačke ekipe pronašle su petero povrijeđenih, izjavio je za lokalnu televizijsku stanicu ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik.

"Povrijeđeni su helikopterom prebačeni u bolnici u Islamabadu", izjavio je Malik za stanicu "Ekspers TV".

On je dodao da nije poznato ima li još preživjelih, ali da je na mjestu nesreće pronađeno najmanje pet tijela poginulih putnika.

"Spasilačke ekipe su na mjestu nesreće. Imaju neophodnu opremu. Pokušavamo da dobijemo informacije o putnicima. Riječ je velikoj tragediji", naveo je Malik.

"Uzrok pada aviona kompanije `Airblue` koji je letio iz Karachija u Islamabad još uvijek nije poznat", izjavio je zvaničnik civilnog zrakoplovstva Pervez George.

Pakistanske tv-kuće su snimcima iz helikoptera prikazale mjesto nesreće. Kroz gustu šumu se nazire vatra i dim.

Zvaničnici su jutros izvijestili da se avion srušio u brdima Margala, međutim da je spasiocima potrebno vremena da dođu do mjesta nesreće zbog nepristupačnnih puteva.

Zvaničnici su u početku mislili da se radi o malom avionu, ali policijski zvaničnik Mohammed Saeed je rekao da se radi o velikoj nesreći.

Avionom je putovalo 146 putnika i šest članova posade.