Premijer Hashim Thaqi izjavio je danas da studija o izvedivosti sprovedena od strane Europske komisije pokazuje da je Republika Kosovo spremna za postizanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

On je to govorio na sastanku Međuministarskog Savjeta za europske integracije, koji su raspravljali danas o procesu integracije naše zemlej u Europsku uniju i o akcijama koje će poduzeti u narednim mjesecima.

"Studija izvodljivosti je samo za zemlje koje su ozbiljne i imaju jasnu budućnost za Europsku uniju. Ova studija pokazuje da je Republika Kosovo spremna za postizanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Ovo će biti kako tehnički tako i politički proces, tokom kojeg moramo lobirati oko novih priznanja od strane zmalja Europske unije, koje su još uvijek u postupku priznavanja, tako da time zajedno damu suglasnost za Potpisivanjem ovog sporazuma ", rekao je premijer.

Thaqi je naglasio da su Vlada i druge institucije u zemlji, maksimalno sudjelovale u intenziviranju dinamike procesa integracije, podizanju političkog i tehničkog dijaloga s Europskom komisijom.

Thaqi je obećao da će Vlada nastaviti suradnju sa svim međunarodnim partnerima, posebice s Europskom komisijom kao ključnim partnerom na putu za članstvo u europsku familiju.