Trojica makedonskih državljana i kosovski Albanac ubijeni su rano jutros u zasedi na putu Klokot - Vitina na istoku Kosova.

Stradali su Kenan Ademi i Qazim Bakija iz sela Nikushtak i Qemalj Agushi iz Slupčana, kao i kosovski Albanac Bardul Fetahu, potvrdile su makedonska i kosovska policija.

Peto lice koje se nalazilo u automobilu makedonske registracije lakše je povrđedeno i prebačeno je u bolnicu u Gnjilane.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hashani rekao je da je na automobil u pokretu najvjerovatnije pucano iz automobila u pokretu iz automatskog oružja.

Portparol kosovske policije Ismet Hašani je rekao da policija ne može da pretpostavi koji je bio motiv ovog napada, i da je policija počela sveobuhvatnu istragu.

"Zna se da su trojica makedonski državljani, a dvoje drugih državljani Kosova. Oni su se kretali vozilom sa registracijom Kumanova, znači Republike Makedonije. Do sada se ne znaju motivi i radi se intenzivno, a nalogom tužioca beživotna tijela su upućena Centru sudske medicine u Prištini za obudukciju", rekao je Hashani.