Četrdeset i četiri pripadnika Kosovske policije su uhvaćena na "djelu" sa falsifikovanim diplomama. Ovi "protagonisti" su čak zauzimali visoke pozicije u Policijskoj upravi Kosova, a samo sa osnovnom školom, prenosi Zëri.

Bivši članovi plavih odora su služili u Policiji Kosova čak tri godine, čuvajući tako misteriju falsifikovanih diploma srednjih škola.

Ovo je potvrđeno za novinu "Zëri" od strane dužnosnika policije, koji  je izjavio da je interna istraga Odjela kosovske policije nakon provjere stručne pripreme svakog kandidata, uspjela dokazati neke slučajeve krivotvorenja diploma.

Oni kažu da je oko 44 bivših članova otpušteno sa posla, jer je dokazano da su falsificirali svoje diplome iz srednje škole kada su se prijavljivali za rad u ovu instituciju, ili pak nisu ni posedovali diplome, za koje je srednja škola bila minimum za konkurisanje.

Glasnogovornik Policije Kosova, Arber Beka je priznao da je bilo nekoliko slučajeva krivotvorenja diploma, ali prema njegovim riječima, ako se uzme sveobuhvatni broj članova policije, onda je broj takvih slučajeva u proseku veoma mali.
(Zëri)