Kosovska policija je u sjevernom dijelu Mitrovice pronašla identifikaciona dokumenta Dragiše Antića koji je primećen u srijedu oko 21 čas u rudarskom naselju, ali kada je pozvan da stane preskočio je zid oko privatne kuće i uspio odatle da pobjegne, izjavio je portparol kosovske policije Besim Hoti.

Iz tih dokumenata se vidi da je on pripadnik policije Srbije, objasnio je Hoti.

Na prvoj stranici današnjeg izdanja lista "Koha ditore" objavljena je fotografija identifikacionih dokumenata Dragiše Antića, koje je kosovska policija našla na mjestu događaja.

"Iza njega su ostala identifikaciona karta policije Srbije i članska karta Srpske radikalne stranke ratnog kriminalca Vojislava Šešelja”, prenosi ovaj list.

Besim Hoti je rekao da je policija u prvoj fazi prikupljanja informacija kako bi vidjela u kom pravcu dalje treba da djeluje.

"Obavještajna služba i druge agencije bave se prikupljanjem informacija i njihovim plasmanom srpskim zvaničnicima preko posredničkih kancelarija će tražiti da sazna na kojoj je poziciji i ko je osoba, kao i kakav je bio njen zadatak”, rekao je Hoti.

On je dodao da je sada na policijskim istražiteljima da nađu ovu osobu kako bi je identifikovali i kako bi saznali sve šta je vezano za njenu djelatnost na Kosovu.

"Dok ne uhvatimo tu osobu nemamo šta da kažemo o njoj", dodao je Hoti i naveo kako “pripadnici MUP-a Srbije nisu tu (sjever Kosova) prvi put već da su na Kosovo ubačeni i prisutni od ulaska Kfor-a”.