Na sastanku Komisije za  Prava i interese zajednice održanom 3. juna, na kojem su učestovali i poslanici Parlamentarne Grupe 7+,  došlo je do verbalnog napada sa pokušajem fizičkog obračuna člana ove komisije poslanika Numana Balića.

Poslanička grupa 7+, u Zahtjevu za preduzimanje zakonskih mjera protiv poslanika Numana Balića, poslatog Jakupu Krasniqiju, predsjedniku Skupštine Republike Kosova, međunarodnoj civilnoj kancelariji te OSCE-u, osuđuje ponašanje poslanika Balića, jer se, kako se navodi, na zadnjem sastanku komisije za Prava i interese zajednica, služio “retorikom koja ne odgovara ugledu i etici poslanika”.

U saopštenju kojeg je potpisao Džezair Murati, šef Poslaničke grupe 7+,  dalje se navodi da je “Numan Balić verbalno prijetio poslaniku Parlamentarne Grupe 7+ Sadiku Idriziju kao i predsjedniku Komisije, poslaniku Petru Miletiću” i ističe da su “...na sastanku Komisije na kojoj se dogodio incident prisustvovali, među ostalim, i posmatrači iz Američke ambasade u Prištini”.

“Postoje tonski zapisi skupštinske službe i medija koji su pratili taj sastanak. Molimo Vas da  preduzmete sve zakonske mjere kako bi neutralisali bahato i svojeglavo ponašanje poslanika Balića, te kako bi rad Komisije bio na zadovoljavajućem nivou. Njegovo ponašanje dobija zabrinjavajuću formu te zahtjevamo urgentno reagovanje kako bi se predupredili budući incidenti ovakve prirode“, stoji u zahtjevu Poslaničke grupe 7+ koji je poslat Predsjedniku Skupštine Jakupu Krasniqiju i napominje da “poslanici ove poslaničke grupe, Hadži Zuljfi Merdža, Sadik Idrizi, Mufera Šinik i Enis Kervan, neće učestvovati u radu ove Komisije, sve dok se ne uvjere da su preduzete adekvatne mjere protiv poslanika Numana Balića”.