Policija je upotrebila suzavac kako bi rasterala Albance i Srbe okupljene na na mostu koji Mitrovicu razdvaja na dva dijela.

Najpre su se na mostu okupili Albanci iz južnog dijela grada protestujujući zbog lokalnih izbora u sjevernom dijelu koje otrganizuje vlada Srbije. Specijalne snage policije su uspjele da zadrže demonstrante da ne krenu preko mosta u sjevernom dijelu.

U sjevernom dijelu su se čule sirene i usljedilo je okupljanje Srba na mostu. I sa jedne i sa druge strane mosta bilo po hiljadu ljudi.

Nedugo zatim, došlo je do međusobnog obračuna kamenicama. Veći sukob su spriječile snage Kfora i Euleks policije, koje su na sredinu mosta dovezle tenkove i druga vozila. Kfor je u jednom trenutku bacio i suzavac kako bi spriječio eskalaciju sukoba.

Snage bezbjednosti ostaju na mostu na Ibru, rekao je zamjenik regionalnog direktora KPS u Kosovskoj Mitrovici Ergin Medić i dodao da je u Kosovskoj Mitrovici mirno, ali napeto.

Zbog aktuelne situacije zadržavamo svoje prisustvo, rekao je Medić i istakao da tenzije koje su tokom protesta postojale polako padaju.

Protest su organizovali veterani OVK i Pokret za ujedinjenje na Kosovu, a pridružili su im se i aktivisti pokreta "Samoopredeljenje".