Četvorica kosovskih Srba uhapšena su zbog napada na pripadnike Policije Kosova (PK), saopštila je policija.

Regionalni portparol PK Besim Hoti izjavio je da su N.V (25), G.J. (27), B.T. (26) i I.J. (21) uhapšeni i privedeni zbog prijetnje i napada na policajce prilikom obavljanja službene dužnosti.

Incident se dogodio 16. maja oko 8.30 časova na magistralnom putu Priština - Mitrovica u selu Šupkovac, opština Mitrovica.

Prema Hotijevim riječima, regionalna saobraćajna jedinica pokušala je zbog kontrole da zaustavi vozilo Golf 5 sa novosadskim registarskim oznakama koje se kretalo brzinom od oko 105 km/h na području gdje je ograničenje brzine 50 km/h.

"Vozilo se nije zaustavilo na upozorenje policije, koja je nakon potere uspjela da ga zaustavi. Protiv vozača su preduzete kaznene mjere u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja, a slučaj je dobio smjer krivičnog dijela kada je svih šest osoba koje su se nalazile u vozilu verbalno pretilo policijskim službenicima, a jedan od osumnjičenih je pokušao i fizički da napadne policajca“, rekao je Hoti.

Portparol PK je dodao da su sva šestorica osumnjičenih privedena, a nakon konsultacija sa javnim tužiocem dvojica su puštena, dok su četvorica zadržana u policiji zbog dalje procedure.

„Slučaj je pokrenut za krivično dijelo napada na službeno lice i pretnju. Trojica od četvorice osumnjičenih i ranije su u policiji bili registrovani za napad na službeno lice i nelegalno posjedovanje oružja“, rekao je Hoti.

Slučaj će biti predat sudu nakon kompletiranja od strane istražne jedinice u Mitrovici.