U oružanom sukobu policije sa grupom švercera na sjeveru Makedonije, u blizini Kosova, poginula su četiri pripadnika te grupe, makedonskih državljana i jedan Albanac iz Prištine.

Pucnjava između specijalaca i naoružane grupe dogodio se noćas na 20 kilometara sjeverno od Skoplja između sela Raduša i Rašče, kada je policijska patrola pokušala da zaustavi kombi , ali su osobe koje su se nalazile u vozilu otvorile vatru na policiju.

U pucnjavi su ubijena četvorica od te grupe, koji su prenosili oružje između Kosova i Makedonije , oružje je zaplenjeno i prebačeno u policijski magacin.

Makedonska policija je u noćašnjoj akciji zaplijenila oružje ali za sada nema informacija o količini zaplijenjenog oružja.

Policija je, za sada, uspela da identifikuje trojicu poginulih, ali nije objavila njihova imena.

Ovo je druga akcija makedonske policije u posljednjih 10-ak dana u kojoj je zaplijenjeno švercovano oružje. U prethodnoj akciji oružje je zaplienjeno kod graničnog prelaza Blace, a policija nije saopštila o kojim grupama švercera je riječ.

Ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska ovih dana je ukazivala da nije ugrožena bezbjednost u zemlji i da policija ima kontrolu nad cijelom teritorijom zemlje.

Kako je rekao portparol makedonske policije Ivo Kotevski, dvojica ubijenih su makedonski Albanci iz sela Grčec i Merovo, dok je treći iz Prištine.

Policija u Prištini nema nikakve informacije o incidenti, rekao je portparol kosovske policije Beki Kelani.

Kraj oko sela Raduša i Rašće su tokom noći blokirale jake policijske snage, a od jutra tim predelom patroliraju helikopteri.

Put između ta dva sela bio je potpuno blokiran do jutros u 8 časova.