U saopštenju poslatom medijima, saopšteno je da se političkoj sceni Kosova pridodao još jedan novi politički subjekt - Pokret solidarnosti za nezaposlenost i siromaštvo Kosova (PKNSK - LSPSK).

U saopštenju se navodi a su osnivači novog političkog subjekta LSPSK u Prištini održali konferenciju za medije i objavili neke djelove svog programa, isto tako izdali su političku deklaraciju i uputili ponudu građanima Kosova za učlanjenje u njihovu partiju.

"Pokret solidarnosti za nezaposlenost i siromaštvo Kosova želi da učlani ljude svih starosnih dobi i različitih polova sa ciljem da sutrašnjica bude u funkciji dobrih životnih standarda" navodi se u ponudi upućenoj građanima Kosova za učlanjenje.

Ovaj novi politički subjekt, kaže da će se osim angažiranja u političkoj areni uključiti u društveno-ekonomski razvoj, jer se bijeda i siromaštvo kao posljedica nezaposlenosti sve više pojavljuje na cjeloj teritoriji Kosova.

"Prioritet nad prioritetima naše politike biće zalaganje za okupljanje etničkih Albanaca, dok će drugi prioritet biti ponovono zapošljavanje nezaposlenih", istakao je Nezir Gashi, dosadašnji djelatnik u Sindikatu obrazovanja Kosova.