VUČIĆEV GLAVNI GALAMDŽIJA PREVRŠIO SVAKU MJERU

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, je povodom sporazuma o zajedničkm nastupu na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su u Tirani potpisali predstavnici albanskih partija s juga Srbije, kaže da to nije zabranjeno i poučio da ono što je dozvoljeno njima ne može biti zabranjeno Srbima.

"Građani Srbije šiptarske nacionalnosti imaju pravo da se udružuju i politički organizuju. Srbija je slobodna zemlja i za razliku od većine zemalja iz svog okruženja poštuje i unapređuje manjinska prava", naveo je Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.
Politički predstavnici Albanaca s juga Srbije su jučer u Tirani, u prisustvu vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Genta Cakaja, potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.
Srbijanski ministar Vulin poručuje da zbog toga nisu morali da idu u Tiranu.
"Šiptari nisu morali da se okupljaju u Tirani i tamo potpisuju dogovor o nastupu na izborima u Srbiji, ali, kada su to već uradili, uz prećutnu saglasnost EU, onda svi treba da znaju da ono što je dozvoljeno Šiptarima ne može biti zabranjeno Srbima", naveo je.
"Oni koji ćute o okupljanju Šiptara u Tirani neka budu još tiši kada u Beogradu svi Srbi budu dogovarali i usaglašavali svoju politiku i izborne nastupe sa vladom i predsednikom Srbije", poručio je Vučićev glavni galamdžija Vulin.