2:0 U SETOVIMA

Italijanski teniser Jannik Sinner je opravdao staus svjetskog broja jedan i osvojio je Masters u Šangaju pobjedom nad Novakom Đokovićem rezultatom 2:0 u setovima.

U prvom setu viđena je velika borba u kojoj su oba tenisera čuvala svoje servise i protivniku nisu dopuštala break-lopte, te je prvi set odlučen u tie-breaku.

U 13. gemu uspješniji je bio Sinner koji je zahvaljujući tri mini-breaka prvi set riješio u svoju korist rezultatom 7:6(4).

Prve break-lopte u meču vidjeli smo u četvrtom gemu drugog seta. Sinner je imao dvije vezane, Đoković je uspio spasiti samo jednu i Italijan je poveo sa 3:1, a potom na svoj servis i sa 4:1.

Do kraja seta Sinner je sačuvao svoj servis, nije pružio Đokoviću nijednu priliku za break, te je meč na kraju riješio u svoju korist rezultatom 7:6(4), 6:3 poslije 97 minuta igre.

Sinner, koji je 17. put u karijeri podigao pobjednički pehar na ATP Touru, je na ovaj način spriječio Novaka Đokovića da dođe do svoje 100. titule u karijeri, a nema sumnje kako će Srbijanac do svoje jubilarne titule stići na nekom od narednih turnira.