JEDAN OD NAJVEĆIH

Legendarni španski teniser Rafael Nadal zvanično je objavio kraj bogate i uspješne karijere.

Nadal je putem video poruke objavio da će nakon Davis Cupa i nastupa za Španiju zvanično reći zbogom tenisu.

Za nešto više od mjesec dana 38-godišnji Španac zvanično odlazi u penziju, nakon finalnog takmičenja Davis Cupa sa Španijom koje će se odigrati u Malagi od 19. do 24. novembra.

Nakon dvije godine provedene u borbi s povredama, brojnim operacijama, nizom tretmana, konačno je odlučio okončati agoniju.

"Povlačim se iz profesionalnog tenisa. Realnost je da su to bile teške godine, posebno posljednje dvije. Mislim da nisam mogao da igram bez ograničenja što me je navelo na ovu odluku", kazao je u video poruci, dodavši da je u tenisu ostvario više nego što je mogao sanjati.

Nadal je tokom veličanstvene karijere osvojio 22 Grand Slam titule, od čega čak 14 na Roland Garrosu. Tome je dodao četiri naslova na US Openu, te po dvije titule na Australian Openu i Wimbledonu.

Također, osvojio je olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine i 36 Masters titula. Bio je dio najveće trojke u historiji tenisa zajedno sa Rogerom Federerom i Novakom Đokovićem, a jasno je da nakon njihovog odlaska "bijeli" sport više nikada neće biti isti.