PREKINULA KARIJERU

Nekadašnja teniska zvijezda Camila Giorgi dospjela je proljetos u centar pažnje nakon što je okončala sportsku karijeru, pošto je kasnije toga nestala iz Italije, svoje domovine

Giorgi je nakon toga postala model za donje rublje, a u javnosti se pojavila informacija da se nalazi u Americi, nakon što je pobjegla iz Italije u pokušaju da izbjegne porezne vlasti.

Manekenku, koja na Instagramu ima 730.000 pratitelja, njen oštećeni bivši stanodavac tada je optužio da nije platila stanarinu i iznijela "pola namještaja" iz iznajmljene vile u Calenzanu u blizini Firence.

Giorgi je sada odlučila da prekine šutnju i oglasi se preko svog advokata Edmonda Tomasellija, koji tvrdi da Camila nije nigdje pobjegla, prenosi njemački Bild.

"Ukratko, uopće nije pobjegla, kako su neki tvrdili. Sve je to samo priča, nema želje da me ne pronađu. U pitanju su samo privatne obaveze", poručila je Giorgi putem advokata, koji kaže da se bivša teniserka sada nalazi u Rimu.

Tokom ljeta je Giorgi objavljivala fotografije iz Dallasa, a prethodno je napravila i veliku pauzu na društvenim mrežama, gdje je nije bilo skoro godinu.

Njen navodni nestanak iz Italije naveo je mnoge da pomisle da je bježala od vlasti zbog problema s porezom, dok su drugi tvrdili da je bježala od gore pomenutog stanodavca.

O krađi koju je Giorgi izvršila u iznajmljenom stanju govorile su i komšije, koje su svjedočile dolascima kombija, kojima je bivša teniserka na nepoznatu lokaciju prevukla tepihe i antikne stolove iz iznajmljene vile.

Giorgi je u karijeri najbolji plasman na WTA listi imala kada je bila 26. teniserka svijeta, a njenu epizodu u tenisu obilježio je i skandal sa lažnim potvrdama o vakcinisanju protiv Covida, s kojim je učestvovala na US Openu.