OSMINA FINALA

U noći iza nas saznali smo prve učesnike četvrtfinala US Opena u muškoj i ženskoj konkurenciji, a iznenađenje večeri je ispadanje sjajne mlade Amerikanke Coco Gauff (3. WTA).

Coco Gauff je u New Yorku branila titulu iz prošle sezone i činilo se da je favoritkinja domaće publike na dobrom putu da dogura daleko na još jednom Grand Slam turniru. No, dogodilo se pravo iznenađenje.

Nju je u osmini finala izbacila sunarodnjakinja Emma Navarro (12. WTA) rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 4:6 i 6:3.

Za razliku od Gauff, nikakvih problema nije imala Arina Sabalenka koja je s ubjedljivih 6:2 i 6:4 eliminisala 35. igračicu svijeta Elise Mertens. Dalje je prošla i njena najbolja prijateljica Paula Badosa, dok se jedan duel još uvijek igra zbog problema s kišom, a to je okršaj Donne Vekić i Qinwen Zheng.

Kod muškaraca nije bilo nikakvih iznenađenja. Domaći favorit Frances Tiafoe u četiri seta savladao je Đokovićevog "krvnika" Alexeia Popyrina (6:4, 7:6, 2:6 i 6:3).

Dalje je prošao i Grigor Dimitrov nakon prave drame i pet setova protiv Andreja Rubljova u derbiju, dok problema nisu imali ni Taylor Fritz protiv Caspera Ruuda, te Alexander Zverev protiv Brandona Nakashime.