DOKTORI REAGOVALI

Srbijanski teniser Novak Đoković prošao je u treće kolo US Opena nakon što mu je u trećem setu, pri vodstvu 2:0, zbog povrede predao meč sunarodnjak Laslo Đere.

Đoković je posljednji izašao na centralni teren Arthur Ashe u New Yorku, a u trenutku prekida meča imao je vodstvo od 2:0 u setovima i 2:0 u gemovima. Đere je predao meč na rezultatu 6:4, 6:4 i 2:0 za Đokovića.

Iako djeluje da se drugi teniser svijeta lako plasirao u treće kolo, to nije baš tako. Efektivna igra trajala je više od dva sata, a Đoković je taj koji je tražio medicinske time-outove.

Doktori su tokom meča reagovali i ukazivali tretman Đokoviću, a nakon duela je otkrio kako je imao problema sa stomakom.

"Imao sam problema sa stomakom tokom oba prva seta i to se odrazilo na način na koji sam se oporavljao nakon poena. Mnogo sam se znojio i imao sam problema s otežanim disanjem", rekao je Đoković koji je poželio Đereu sreću da se što prije oporavi.

Na startu trećeg seta Đere se otežano kretao na terenu, a s obzirom na to da se tek oporavlja od operacije, odlučio je smanjiti rizik i predati meč svom sunarodnjaku.

Tako je Đoković stigao do 90. pobjede u historiji US Opena, čime je postao prvi igrač u historiji koji ima 90 ili više pobjeda na sva četiri Grand Slam turnira.

U narednom kolu Đoković će igrati protiv Alekseja Popirina.