OGLASIO SE NA X-U

Španski teniser Rafael Nadal je saopćio da neće igrati na US Openu.

Nadal je na Olimpijskim igrama u Parizu poražen od Novaka Đokovića koji je na kraju stigao do zlatne medalje, a sada je putem svog profila na društvenoj mreži X potvrdio da neće nastupiti na US Openu.

"Odlučio sam da ne učestvujem na ovogodišnjem US Openu, mjestu s kojeg nosim nevjerovatne uspomene. Nedostajat će mi posebne noći u New Yorku, ali mislim da ne bih mogao dati sve od sebe. Hvala svim mojim američkim fanovima, nedostajat ćete mi i vidimo se drugi put", poručio je 38-godišnji Nadal.

Popularni Rafa je ove godine igrao na samo sedam turnira od kojih šest na omiljenoj šljaci, dok je gotovo cijelu prošlu godinu proveo izvan terena zbog problema s kukom. Povredu mišića je doživio u januaru u Brisbaneu, tako da je propustio proljetni dio sezone na tvrdim terenima, a potom se povukao i s Wimbledona kako bi pripremio svoje tijelo za Olimpijske igre u Parizu. Ipak, prošle sedmice je u drugom kolu poražen od starog rivala Đokovića u njihovom 60. međusobnom duelu, a također je s Carlosom Alcarazom doživio poraz u četvrtfinalu dubla.