IKONA ŽENSKOG TENISA

Jedna od najvećih teniserki svih vremena Marija Šarapova privukla je veliku pažnju i izazvala oduševljenje javnosti na finalu Wimbledona u konkurenciji dama.

Barbora Krejčikova je priredila veliku senzaciju osvojivši Wimbledon na kojeg je stigla kao tek 31. nositeljica. U finalu je bila bolja od sedme igračice svijeta Jasmine Paolini rezultatom 2:1, a duel u All-England Clubu, kao i obično, privukao je brojne slavne ličnosti na tribine.
  Finalu Wimbledona prisustvovali su Pierce Brosnan, Hugh Jackman, Tom Cruise, Stanley Tucci, ali je najveću pažnju privukla Marija Šarapova, legenda svjetskog tenisa koja je oduševila izgledom koji se razlikuje u odnosu na dane dok je dominirala svjetskim tenisom.

Šarapova (37), nekadašnja najbolja teniserka svijeta i osvajačica Wimbledona 2004. godine, karijeru je završila 2020. godine. Tokom karijere krasila je duga plava kosa, no danas se u All-England Clubu pojavila s novim izgledom.

Bila je poznata kao najpopularnija teniserka plave kose, no danas je krasi smeđi izgled, te je nije lako prepoznati "na prvu". Šarapova je na finale stigla sa zaručnikom, britanskim biznismenom Alexanderom Gilkesom.
  Ruskinja, koja trenutno živi u Kaliforniji, u mirovinu je otišla s pet Grand Slam titula i ukupno 36 trofeja na WTA Touru. Dugo je bila svjetski broj jedan, a samo od nagradnih fondova na turnirima zaradila je približno 40 miliona dolara, što je četvrta najveća cifra u historiji ženskog tenisa.