POBJEDA REZULTATOM 2:1

Italijanska teniserka Jasmine Paolini je nakon dramatičnog meča sa Hrvaticom Donnom Vekić ušla u finale Wimbledona.

Paolini (WTA 7.) je sa 2:1 u setovima slavila protiv Vekić (WTA 37.) i stigla do drugog uzastopnog Grand Slam finala u karijeri.

Vekić je furiozno ušla u susret protiv Italijanke i za samo 36 minuta je u prvom setu napravila dva breaka i povela u setovima rezultatom 6:2.

Dvadesetosmogodišnja Hrvatica je u drugom setu propustila tri break-lopte, a u desetom gemu je Paolini dobila šansu za break koju je iskoristila i poravnala na 1:1 u setovima rezultatom 6:4.

Vekić je do breaka stigla već u prvom gemu odlučujućeg seta i imala je prednost sve do 3:2 kada je Paolini uzvratila breakom i poravnala na 3:3.

No, već u narednom gemu Vekić je napravila novi break i povela sa 4:3, ali je Italijanka ponovo uzvratila istom mjerom i izjednačila na 4:4.

Do kraja seta obje teniserke su bile sigurne na svoj servis, te je meč odlučen u tie-breaku. U 13. gemu trećeg seta uspješnija je bila Paolini, te je prošla u finale Wimbledona rezultatom 2:6, 6:4, 7:6(8).

Paolini će u finalu u subotu igrati protiv Barbore Krejčikove (WTA 32.). koja je u drugom polufinalu preokretom s 2:1 u setovima savladala Jelenu Ribakinu (WTA 4.).