TENISKA LEGENDA

Objavljen je jedan od najiščekivanijih sportskih dokumentaraca "Federer: Twelve Final Days", a moguće ga je gledati na Prime Video uz pretplatu koja košta oko 10 dolara.

Dokumentarac prikazuje posljednjih 12 dana karijere teniske ikone Rogera Federera i premijerno je prikazan u više od 240 zemalja i teritorija širom svijeta, a realizovan je pod vodstvom Oscarom nagrađenog režisera Asifa Kapadia i režisera Joea Sabije

"Federer: Twelve Final Days" prikazuje posljednjih 12 dana slavne karijere Rogera u njegovom najranjivijem i najiskrenijem izdanju, dok se oprašta od tenisa i navijača koji su oblikovali njegov život u posljednje dvije decenije.

Uz intervjue legendarnih rivala i prijatelja Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Andyja Murraya, "Federer: Twelve Final Days" pruža neviđeni pristup vezi između ovih zvijezda.

Za prvi dokumentarni film koji prikazuje njegov život i karijeru, 20-struki Grand Slam šampion u singlu omogućio je filmskim stvaraocima neviđeni pristup i svojoj kući i hotelskoj sobi tokom turnira Laver Cup koji je održan u londonskoj O2 Areni.

Film sadrži i intervju njegove supruge Mirke Federer poslije više od decenije, te se očekuje da bude pravi hit kada izađe.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer (43) u septembru 2022. godine oprostio se od profesionalne karijere u kojoj je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio kao prvi igrač svijeta.