Iako kosovski tekvondisti nisu uspjeli na Balkanskom prvenstvu u tekvondou u Zrenjaninu da se nađu u ringu sa srpskim, odustavši od takmičenja - to se juče ipak dogodilo na prvenstvu u drugoj borilačkoj vještini, prenosi portal "Kossev.info".

Na Balkanskom prvenstvu u karateu u Dubrovniku, u Hrvatskoj, koje se održava od 11. do 13. decembra, srpska karatistkinja Varja Topalović, izgubila je kumite meč od kosovske karatistkinje, Diellze Dragushe, u kategoriji 68+ kilograma. Diellza je osvojila zlatnu medalju, Topalovićeva srebro, dok su karatistkinje Bosne i Hercegovine bile treće.

Da je Diellza ponela zlato, ritvitovali su i albanski korisnici Twittera, a uz fotografiju na kojoj kosovska karatistkinja, ispred fotografije kosovske zastave, stoji, takođe, ogrnuta kosovskom zastavom.
 
Takođe, na ovom takmičenju još jedna kosovska karatistkinja je uspjela da ponese medalju. Ortana Fortesa je osvojila treće mjesto u kategoriji kumite mečevi, -68 kilograma.

Ovo, međutim, nije prvi put da su kosovski i srpski ljubitelji borilačkih vještina imali sportske okršaje na balkanskim prvenstvima.

Kosovski karate savez je krajem decembra prošle godine postao privremeni član Svjetske karate federacije.

"Nevjerovatno priznanje kosovske nezavisnosti"

"Kakvo neverovatno priznanje kosovske nezavisnosti u kojem učestvuje Srbin," bio je jedan od twitova na vijest da je kosovska karatistkinja pobjedila srpsku.

Karateistja nga Kosova, Diellza Dragusha është shpallur kampione në Kampionatin Ballkanik të karatesë U-21 +68 kilogram. Dirllza në finale ka mposhtur karateisten serbe.Lajmi i plotë: http://telegra.fi/G3vUXS

Posted by Telegrafi Sport on Friday, December 11, 2015