ZOI: Soči - umjetničko klizanje

Ashley Wagner je rutinski odradila svoju tačku u umjetničkom klizanju, zadovoljna nastupom slala je poljupce publici u Sočiju i sa osmjehom čekala rezultate, a onda je uslijedilo zaprepašćenje.

Američka klizačica je toliko bila ubeđena da će njene bravure na ledu oduševiti sudije, ali kada je ugledala ocjenu 63,10, sa gađenjem je pogledala ka sudijama uz izraz lica sa kog je nestao osmjeh u sekundi zbog osvajanja četvrtog mjesta.
 
Ipak, to je bilo dovoljno da odvede svoj tim do finala, a ako slučajno ostane bez medalje, nema sumnje da će ponovo oduševiti.
 
"Otprilike znam kada sam dobro klizala i kada je rezultat trebalo da se pojavi... Izuzetno loše ocjene su me razočarale. Iskreno, ovaj nastup je više bio za mene samu i kako bih prebrodila sve što mi se dogodilo proteklih nedjelja. Želim da uradim sve što mogu da pomognem timu", rekla je Ashley Wagner.
 
Njen izbor u američki tim ispred Mirai Nagasu uzdrmao je tamošnju javnost, jer je Nagasu bila treća na državnom takmičnje u Bostonu, mjesto ispred Ashley koja je ipak otišla u Soči i pored lošijeg plasmana, pa sada ima pritisak to da opravda.
 
Prva tri mjesta na Igrama pripala su Ruskinji Juliji Lipničkaji, Karolina Kostner iz Italije bila je druga, a Japanka Mao Asada treća iako je pala tokom nastupa.