BRUTALAN NOKAUT

Britanski bokser Anthony Joshua teško je nokautiran u večerašnjem bokserskom spektaklu na londonskom Wembleyju, a pred 96.000 gledalaca savladao ga je sunarodnjak Daniel Dubois.

Dubois je nokautirao Joshuu u petoj rundi razornim desnim krošeom kojim ga je pogodio u bradu, nakon čega je Joshua pao kao pokošen i nije se uspio pridići i stati na noge.

Sudija je prekinuo meč, a Dubois je ovim brutalnim nokautom postao svjetski prvak u teškoj kategoriji po IBF verziji.

Dubois se od samog početka borbe nametnuo kao bolji borac, a u finišu prve runde poslao je Joshuu na pod i nokdaunom zasigurno dobio rundu. Joshuu je spasilo zvono koje je označilo kraj dok mu je sudac brojao.

Teškom mukom je Joshua preživio napade Duboisa i u drugoj rundi, u kojoj je tek u posljednjih 30 sekundi uspio da zauzme centar ringa i nametne svoj ritam.

Nastavio je Dubois deklasirati Joshuu i u trećoj rundi, u kojoj Joshuu ponovo spašava zvono, četvrta runda je također pripala Duboisu, a u petoj dolazi do konačnog nokauta nakon kojeg nije bilo povratka za Joshuu.

Za Joshuu je ovo prvi poraz klasičnim nokautom u karijeri, a sada je na omjeru od 28 pobjeda i 4 poraza. Dubois ima omjer od 22-2.