SAD IGRA LIJEVOM RUKOM

Najveće snooker ime svih vremena Ronnie O'Sullivan razmatra oproštaj od igre koju je sam popularizovao više nego iko ko je zaigrao

O'Sullivan je jučer doživio potpuni krah jer je poražen od kineskog igrača Hea Guoqianga u prvom kolu English Opena, u svom "dvorištu". Čak je prije ovog meča nagovještavao da se više ne osjeća ugodno na turnirima i u profesionalnoj karijeri, a sada su špekulacije još ozbiljnije.

Legendarni engleski igrač snookera ozbiljno razmatra odlazak u mirovinu, a čak je sebe isključio i iz mogućnosti da ove sezone osvoji Svjetsko prvenstvo.

O'Sullivan je tokom meča protiv Kineza pokazivao ozbiljnu nezainteresovanost jer je, bez da ga je situacija na to natjerala, često tokom duela prebacivao štap iz desne u lijevu ruku i igrao "slabijom" rukom. Na pitanje da objasni ovakve poteze, slavni Englez je poručio da se osjeća beskorisnim.

"Apsolutno sam beskoristan, zato sam igrao tako. Grozno mi je i neugodno, promašio sam toliko udaraca. Promašujem kugle već četiri pet godina i sada ću sigurno propustiti neke turnire. Potpuno sam beskoristan, zaboravite na Svjetsko prvenstvo. Ako ću igrati i praviti ovakve gluposti, igrat ću lijevom rukom. Igrat ću lijevom rukom i uživati, ali biti beskoristan i dalje", rekao je O'Sullivan i najavio svoj kraj:

"Nije mi ostalo još dugo, neću to poricati. Ne igram dobro i stvarno nema smisla. Prihvatio sam to sada i jako mi je lijepo biti u takvom stanju", dodao je sedmostruki prvak svijeta.

O'Sullivanova razočaravajuća forma ove sezone i njegovi nedavni komentari o odlasku u mirovinu zabrinuli su neke navijače. Ukoliko to učini uskoro, u mirovinu odlazi s najviše titula u historiji, a na vrhu po titulama svjetskog prvaka dijeli prvo mjesto sa Stephenom Hendryjem.