TVRDE STRUČNJACI

Australska breakdencerica Rachael Gunn (36), koja se katastrofalnim nastupom "proslavila" na Olimpijskim igrama u Parizu, zaradit će milione od svoje novostečene slave, kažu marketing stručnjaci.

Rachel Gunn, ili umjetničkog naziva Raygun pod kojim je nastupala u Parizu, postala je internet senzacija zbog svog nastupa koji joj nije donio niti jedan bod.

Sudije su u nevjerici gledale tri nastupa Raygun u kojima je ona skakutala poput kengura i valjala se po podu van ritma, a i gledatelji su ostali šokirani njenim nastupima, te je dobila mnoštvo kritika na društvrnim mrežama.

Australka se branila riječima da je svaki potez sama smislila te da su unikatni, a na kraju su joj donijeli veliku slavu zbog koje će, prema mišljenju marketing eksperta Maxa Marksona, postati milionerka.

"Ona već ima ogroman brend. Njen ugled u Australiji nije toliko veliki, ali je poznata u cijelom svijetu. Dobit će međunarodne ponude brendova sportske obuće poput Adidasa ili Pume, prehrambenih tvrtki, električnih automobila, a dobit će i ponudu iz svijeta telekomunikacija. Nove zvijezde potpisuju ugovore s tri do pet kompanija, a budući da se takvi ugovori plaćaju oko 500.000 dolara, na putu je da zaradi i do 2,5 miliona dolara", rekao je Markson i dodao:

"Ona ima doktorat nauka, ima veliko iskustvo, tako da će dobiti i govorničke angžamane. Također, privlačna je za djecu i svi će je htjeti dovesti na TV. Bit će nastupa na TV-u za nju u narednih pola godine", dodao je.

Tokom posljednjih dana na društvenim mrežama nastala je prava pometnja, a fanovi su je čak kritikovali jer je zauzela mjesto nekom talentovanom australskom breakdanceru na Olimpijskim igrama. No, postoje i oni koji smatraju da je Raygun namjerno napravila šalu od svog nastupa kako bi postala popularna.

Njen nastup izazvao je komentar i slavne britanske muzičke zvijezde Adele, koja je sve opisala kao "najsmješniju stvar ikada".