BRITANSKA GOLFERKA

Slavna britanska golferka Charley Hull (28) je bila među favoritkinjama za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, no sada se nalazi na začelju među najlošijim takmičarkama nakon tri dana takmičenja, a pronašla je i razlog za to.

Naime, Međunarodni olimpijski komitet je na Olimpijskim igrama zabranio pušenje cigareta sportistima tokom takmičenja, a upravo to je koštalo Hull dobrog plasmana.

Hull je smatrala da može osvojiti medalju za Veliku Britaniju, no zabranom pušenja cigareta je uskraćena za to i pred posljednji dan takmičenja se nalazi tek na 54. mjestu od 60 takmičarki.

"Navikla sam pušiti cigarete tokom igranja zbog mog medicinskog stanja. Nažalost, zabranili su mi to i moram to poštovati, ali je jasno da to negativno utječe na moje igre", rekla je Hull.

Hull je prošle godine dijagnosticiran Poremećaj pažnje i hiperaktivnost (ADHD), a pušenje cigareta joj pomaže da se bolje koncentriše, te je na velikim turnirima često možemo vidjeti s cigaretom u ustima tokom igre.

Inače, danas je posljednji dan takmičenja u golfu na Olimpijskim igrama, a Lydia Ko i Morgane Metraux su izjednačene po bodovima na vrhu i borit će se za zlato.