DRAMA U FINIŠU

Vaterpolisti Srbije priredili su iznenađenje u četvrtfinalu Olimpijskih igara i eliminisali favorizovanu Grčku, pobijedivši je rezultatom 12:11 u završnici za infarkt.

Nakon prvog perioda igre i deset minuta bilo je neriješeno 3:3, Srbija je u drugoj četvrtini stigla do vodstva od 6:5, a uslijedio je preokret Grka koji se brzo vraćaju u prednost.

Poravnanje Srbiji u posljednjoj četvrtini donosi Nemanja Vico, kada pogađa za 10:10, a preokret Srbije ovjerava Dušan Mandić, dvije i po minute prije kraja utakmice!

Šest sekundi prije kraja je Grčka stigla do poravnanja, ali Nikola Jakšić u narednom napadu pogađa za pobjedu Srbije od 12:11.

Mandić je bio najefikasniji igrač Srbije sa pet golova, dok je tri postigao Viktor Rašović. Kod Grčke je prvo ime bio Dimitrios Skoumpakis sa tri pogotka.

Tako još uvijek živi san Srbije o odbrani olimpijskog zlata osvojenog prije tri godine u Tokiju, iako popularni Delfini nisu svrstavani u red prvih favorita na turniru u Parizu.

Podsjećamo, ranije danas je Hrvatska priredila iznenađenje i eliminisala Španiju kao prvog favorita turnira. Srbija će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela SAD-a i Australije, dok Hrvati čekaju pobjednika utakmice Italija - Mađarska.