SRAMOTAN POTEZ

Slavnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera niko nije vidio u javnosti više od deset godina, tačnije od jezive nesreće na skijanju.

Malo se zna o njegovom zdravstvenom stanju jer porodica oštro štiti njegovu privatnost pa su ga tek rijetki prijatelji vidjeli od nesreće.

Uz njega je svakodnevno privatno osoblje koji su potpisali posebne dokumente kojima se štiti porodica, ali neki od njih su se dosjetili kako bi mogli zaraditi na fotografijama bivšeg svjetskog prvaka.

Tako je njemačka policija uhapsila i treću osobu koja je optužena da je ucjenjivala porodicu Schumacher fotografijama i snimcima na kojima se nalazi Michael. Sada je uhapšen i 52-godišnji Nijemac koji je inače radio kao obezbjeđenje u domu porodice Schumacher.

"Istražitelji su pretražili kuću ovog muškarca i oduzeli mu sve mobilne telefone, hard diskove i druge stvari", saopšteno je iz njemačke policije, ali nije bilo govora o imenu uhapšenog.

Optuženi su tražili od porodice nekoliko miliona eura ili će objaviti Michaelove fotografije i snimke na internetu, a da su bili ozbiljni, prvo su supruzi Corini poslali dokaze. Treći i posljednji uhapšeni je navodno stajao iza čitave operacije i zloupotrijebio je povjerenje porodice Schumacher pa ga čeka zatvorska kazna od pet godina.

Podsjetimo, Michael je na skijanju krajem 2013. godine udario glavom u kamen poslije čega je stavljen u indukovanu komu više od osam mjeseci. Prebačen je u porodičnu kuću u Švicarskoj u koju niko osim najbližih i porodice kao i specijalnog tima doktora, ne smije da uđe. Bilo je čak pokušaja i da se tajno fotografiše i proda medijima, što je naišlo na žestoke reakcije porodice.