NA UFC DOGAĐAJU

Prethodnog vikenda održan je novi UFC spektakl, a događaj broj 302 u New Jerseyju predvodili su Islam Mahačev i Dustin Poirier.

Bila je to borba za pojas šampiona u lakoj kategoriji (do 70 kg), Mahačev je branio pojas i uspio da ga odbrani spektakularnim zahvatom "brabo choke" u posljednjoj petoj rundi nakon velikog rata s Poirerom.

U uglu Mahačeva bio je legendarni Habib Nurmagomedov, njegov trener i sparing partner, koji je bio u centru pažnje javnosti.

Dan nakon borbe mnogo se priča o Habibovom susretu s Donaldom Trumpom, bivšim američkim predsjednikom koji ponovo pretenduje na tu poziciju.

Habib je tokom UFC događaja prišao Trumpu i poslao mu poruku vezanu za rat u Palestini, objavio je Independent.

"Znam da ćeš zaustaviti rat u Palestini", rekao je Dagestanac Trumpu, koji mu je uzvratio obećanjem.

"Zaustavit ćemo to. Ja ću zaustaviti rat", poručio je Trump legendarnom borcu iz Dagestana koji se oprostio od MMA u oktobru 2020. godine s ukupnim skorom u karijeri od 29 pobjeda i bez poraza.

Podsjećamo, sukob Izraela i Hamasa počeo je u oktobru 2023. godine i od tada broj žrtava u Pojasu Gaze iznosi preko 30.000.

Inače, protekle sedmice Trumpa je njujorška porota proglasila krivim za falsifikovanje dokumenata kako bi prikrio isplatu novca na račun porno zvijezde uoči izbora 2016. godine, a sve zbog njenog ušutkivanja. Bez obzira na to što je osuđen za najteža krivična djela, on ipak može biti izabran za predsjednika.